Crumble aux fruits d'été et crème anglaise

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La garniture
  • de fraises coupées en deux
    200 g
  • de liqueur d'amande (facultatif)
    50 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    30 g
  • de pommes coupées en morceaux (2 cm)
    200 g
  • de mûres (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • de sucre en poudre
    50 - 80 g
Le crumble
  • de noisettes
    50 g
  • d'amandes décortiquées
    50 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de flocons d'avoine
    50 g
  • de sucre en poudre
    50 - 70 g
  • de beurre en morceaux
    100 g
La crème anglaise
  • d'eau
    1000 g
  • de crème liquide entière
    300 g
    300 g de lait entier
  • jaunes d'œufs
    5
  • de sucre en poudre
    40 - 50 g
  • gousse de vanille égrainée
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 724.6 kcal / 3031.6 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 49.4 g
Węglowodany 63.1 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Sód 36.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...