Bolinhos de batata-doce com queijo e puré de ervilha e menta

3.5 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 doses

Składniki

  • pão ralado panko
    120 g
  • paprika
    3 c. chá de
  • alho em pó
    3 c. chá de
  • cebola em pó
    3 c. chá de
  • sal
    1 ¾ c. chá de
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    130 g
  • água
    700 g
  • batata-doce cortada em cubos (2 cm aprox.)
    700 g
  • ervilhas congeladas
    350 g
  • cebola
    50 g
  • manteiga
    30 g
  • folhas de hortelã mais q.b. p/ polvilhar
    5 g
  • natas
    50 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • pimenta branca
    ¾ c. chá de
  • noz-moscada
    3 pitadas de
  • sumo de limão
    10 g
  • polvilho
    50 g
  • Azeite q.b. p/ fritar
  • crème-fraîche p/ guarnecer
    10 c. sopa de
  • Flocos de malagueta seca q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 270.2 kcal / 1130.5 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 656.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...