Salada kimchi com sobras de frango
TM6

Salada kimchi com sobras de frango

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 10 g gengibre fresco s/ casca
  • 2 dentes de alho
  • 30 g mel
  • 30 g molho de soja
  • 20 g óleo de sésamo
  • 45 g vinagre
  • 200 g couve chinesa cortada (1 cm aprox.)
  • 200 g alface romana cortada (1 cm aprox.)
    lub 200 g alface iceberg cortada (1 cm aprox.)
  • 100 g kimchi escorrido
  • 300 g sobras de frango assado desfiado ou cortado em pedaços (1 cm aprox.)
  • 2 c. sopa de cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas
  • 1 c. sopa de sementes de sésamo tostadas

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1166.7 kJ / 278.9 kcal
Białko
21.1 g
Węglowodany
11.9 g
Tłuszcz
16.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
2.3 g
Sód
572.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy