Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão
- 60 g queijo da Ilha
- 10 g coentros
- 200 g espargos verdes, limpos
- 500 g água
- 1 fio de azeite
- 750 g posta de bacalhau demolhado (2 unid. aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 80 g farinha
- 600 g leite
- 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 4941 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1 godz.
Souflezinhos com molho de tomate e arroz de espinafres
1 Std. 30 Min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1 Std. 20 Min
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Sopa vegetariana de noodles Soba
9 godz.
Perna de borrego com iogurte e especiarias
29h 50min
Crumble de amêndoa com legumes
1 godz.
Moqueca de camarão
20 min
Soufflé de peixe
1h 10min
Tarte de bacalhau e rosti de batata
1h 23min
Folhado de mexilhão e berbigão com alho-francês
2 godz. 15 min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1 godz.