![Dado di manzo Dado di manzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09e7e0ba-2073-443f-816c-1996b3d5db25/Derivates/045148e1-91d3-482d-908e-45937f49771f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio di oliva
- 300 g di verdure miste (sedano, carote, porri), a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla, in 8 spicchi
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 rametto di erbe aromatiche fresche miste (salvia, rosmarino), le foglioline
- 100 g di sale grosso
- 30 g di vino rosso
- 1 foglia di alloro secca
- 300 g di carne trita di manzo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 5027 kJ / 1200 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1982 mg
Alternatywne przepisy
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3 Std. 30 Min
Ossobuco di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta e risotto allo zafferano
4 godz. 30 min
Baguette francese (TM6)
5 godz.
Costine BBQ a Cottura Lenta
4h 25min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5 godz. 50 min
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5 godz.
Vitello tonnato sottovuoto
5 godz.
Tacchino tonnato sottovuoto
2h 40min
Filetto di maiale alla senape sottovuoto con purè di carote speziato
2hod. 30min
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3 Std. 30 Min
Roastbeef Sottovuoto
5 godz. 30 min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 godz.