Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse di salmone
- 150 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische, a pezzi (4 cm)
- 20 g di burro
- 150 g di salmone affumicato, a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 1 rametto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto, sgocciolati e asciugati
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di gelatina in polvere
- 1 - 2 cucchiai di acqua bollente
Bignè salati
- 80 g di Gruviera, a pezzi (3 cm)
- 150 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 80 g di burro a pezzi
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- erba cipollina fresca, tritata finemente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 224.2 mg
Alternatywne przepisy
Polvere di funghi
10 Min
Plumcake alle carote al Varoma
2sa
Boeuf bourguignon
5 godz. 30 min
Pizzette rosse
4 godz.
Treccia al salmone
2h 20min
Patate duchessa con verdure
1h 15min
Sovracosce di pollo in salsa BBQ e pane al mais
3 godz. 25 min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Scampi in salsa piccante
30 Min
Brioche vegana con frutta secca
2sa
Crema di arachidi, cioccolato e cannella
10 Min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min