
Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
35 g mąki pszennej
-
15 g płatków owsianych
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
3 szczypty soli
-
300 g owoców jagodowych, świeżych
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
330 g mleka
-
2 jajka
-
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
610.1 kcal /
2552.5 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
81.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
185.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czekoladowa kawa mrożona
10min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3h
Deser z truskawkami (TM6)
20min
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1h 15min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Naleśniki Czarny Las
1h 15min
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Lody marmurkowe
11h 30min