Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Składniki
-
25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
35 g mąki pszennej
-
15 g płatków owsianych
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
3 szczypty soli
-
300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych
-
10 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
330 g mleka
-
2 jajka
-
3 łyżki skrobi kukurydzianej3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min