Krem ​​czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką

Krem ​​czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką

4.9 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 35 g mąki pszennej
  • 15 g płatków owsianych
  • 60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 125 g cukru
  • 3 szczypty soli
  • 300 g owoców jagodowych, świeżych
    300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g cukru wanilinowego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 330 g mleka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
    3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 610.1 kcal / 2552.5 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 81.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 185.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...