Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
-
175
g Ruchmehl
lub 180 g Weissmehl - 80 g Butter, in Stücken (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 60 g Wasser
Gemüse zerkleinern und Fertigstellung
- 500 - 600 g gemischtes Gemüse z.B. (Zwiebeln, Lauch, Karotten, Zucchetti, Staudensellerie, Krautstil, Spinat, Kürbis, Brokkoli) in Stücken 2 cm
- 1 - 2 Knoblauchzehen (opcjonalnie)
- 150 g Milch
- 125 g Vollrahm
- 1 Ei
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
100
g Gruyère, zerkleinert oder gerieben (siehe Tipp)
(opcjonalnie)
lub 100 g Käse (alle Sorten), zerkleinert oder gerieben (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Risotto Cinque P
30min
Käsewähe
50 min.
Lauch-Käsewähe
1h 5 min.
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10 min.
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min.
Gemüsewähe
25 min.
Apfelwähe
1h 15 min.
Bündner-Spätzli
45 min.
Gemüsewähe (TM6)
25 min.
Kartoffelstock nature
55 min.
Peperoni-Risotto
35min
Berner Zopf
1h 45 min.