Urządzenia i Akcesoria
Chocolate berry baked Alaska
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Chocolate cake
-
unsalted butter softened, plus extra for greasing130 g
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
eggs2
-
cocoa powder20 g
-
self-raising flour100 g
-
salt1 pinch
Ice cream
-
dark chocolate broken into pieces100 g
-
milk80 g
-
ground roasted wattleseed (optional - see Tips)1 tsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)500 g
-
condensed milk150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
frozen mixed berries50 g
Meringue
-
egg whites4
-
caster sugar180 g
-
cream of tartar1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268.3 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
2945.4 kJ /
704 kcal
Tłuszcz
45.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Węglowodany
67.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas stollen
27 godz. 15 min
Stout Brownies
45 min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
Béarnaise sauce
20 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8 godz. 20 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Mini lemon curd tarts
2 godz. 20 min
Teriyaki sauce
25 min
Meringues
5 godz.
Salted caramel sauce
40 min