Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 250 g blanched almonds
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.6 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 30.1 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1 Std. 30 Min
Yoghurt cake
1h 40min
Peach and plum upside-down cake
50min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Jaffa madeleines
30min
Simple chocolate hazelnut cake
1 Std. 15 Min
Almond and pear tart
40min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h