![Santiago cake Santiago cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2fb7942-59ab-4e5f-a815-3c8400e2b992/Derivates/3d4abbb6-0976-4421-8893-0181ad410cb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 250 g blanched almonds
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.6 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 30.1 mg
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Lime sour cream bundt cake
50min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Macaroons
40 min
Placki
40 min
Panforte
1 godz. 30 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min
Almond and pear tart
40 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.
Orange and almond cake
2h 20min