
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine à pain
- 1 c. à thé de sucre (facultatif)
-
1 ½
c. à thé levure boulangère sèche
lub 30 g de levure fraîche - 30 g d'huile d'olive plus un supplément pour graisser et arroser
- 340 g d'eau tiède plus un supplément pour saupoudrer
- 1 c. à thé du sel fin
- 30 de tomates cerises coupées en deux
- 2 c. à soupe de romarin frais haché
- 1 c. à thé gros sel de mer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 182.2 kcal / 762.4 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 354.8 mg