Urządzenia i Akcesoria
Tikka Masala Wraps
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Pouletbrustfilets in Stücken (3 cm)500 g
-
Kichererbsen, gekocht abgetropft240 g
-
Paprikapulver2 EL
-
Garam Masala1 TL
-
Zitronensaft frisch gepresst20 g
-
Knoblauchpulver1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Korianderblätter, frisch und etwas mehr zum Garnieren4 EL
-
Naturjoghurt140 g
-
Salz½ TL
-
Weizentortilla (Ø 22 cm)4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
732.7 mg
Białko
34.1 g
Kalorie
1405.3 kJ /
335.9 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wraps
5 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Pouletsalat
45 min
Beef Wraps Big Mac Style
25 min
Karibische Wraps
50 min
Tom Kha Gai
45 min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 godz. 40 min
Chicken Teriyaki
45 min
Butter Chicken
50 min
Udon Nudeln mit Poulet
20 min
Lachs-Teriyaki-Bowl
50 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Poulet in cremiger Senfsauce
40 min
Rindsfilet Café de Paris
1 godz. 30 min