Urządzenia i Akcesoria
Tikka Masala Wraps
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Pouletbrustfilets in Stücken (3 cm)500 g
-
Kichererbsen, gekocht abgetropft240 g
-
Paprikapulver2 EL
-
Garam Masala1 TL
-
Zitronensaft frisch gepresst20 g
-
Knoblauchpulver1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Korianderblätter, frisch und etwas mehr zum Garnieren4 EL
-
Naturjoghurt140 g
-
Salz½ TL
-
Weizentortilla (Ø 22 cm)4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
732.7 mg
Białko
34.1 g
Kalorie
1405.3 kJ /
335.9 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wraps
5 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Karibische Wraps
50 min
Tom Kha Gai
45 min
Chili con carne
45 min
Chicken Teriyaki
45 min
Butter Chicken
50 min
Lachs-Teriyaki-Bowl
50 min
Pad Thai mit Crevetten
55 min
Udon Nudeln mit Poulet
20 min
Poulet mit Kräuter-Zitronensauce und Reis
45 min
Panang-Curry
45 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min