Gebratenes Poulet auf Most-Gemüse

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Beträufeln
    30 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    2 TL
  • Herbes de Provence, getrocknet
    3 EL
  • Poulet ganz, ungekocht ganz, mit Haut, ohne Kopf, bratfertig (1500-2000 g)
    1
  • Wasser
    400 g
  • saurer Most
    100 g
  • Karotten in schrägen Scheiben (ca. 5 mm)
    200 g
  • Süsskartoffeln ggf. längs halbiert, in Scheiben (2 cm)
    350 g
  • Kartoffeln in Scheiben (1 cm)
    600 g
  • Kürbis in Stücken (ca. 3 cm)
    200 g
  • Zucchetti ggf. längs halbiert, in Scheiben (2 cm)
    300 g
  • rote Zwiebeln in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • rote Peperoni in Streifen (1 cm)
    300 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 736 kcal / 3081 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 1202 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...