![Costolette di agnello con crema di melanzane e menta Costolette di agnello con crema di melanzane e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/982791B9-A028-4991-B496-14E031E35BC9/Derivates/EF956F6D-E136-4F19-B983-79B72474EBD3.jpg)
Wersje kompatybilne
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
- 4 - 5 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 8 costolette di agnello
- 2 melanzane di media grandezza (300 g circa l'una)
- 700 g di acqua
- 30 g di salsa tahina
- ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo bianchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4236.7 kJ / 1012.6 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 86.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1022.9 mg
Alternatywne przepisy
Salmone con salsa olandese al limone, asparagi e riso
45 min
Stufato di agnello
2h
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 min
Filetto di salmone con purea di mele
55 min
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45 min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 godz. 10 min
Manzo alla Stroganoff
1 godz.
Tartare al salmone
1 godz.
Stufato di agnello con paprika
50 min
Agnello al vino
40min
Salmone teriyaki
50 min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min