Costolette di agnello con crema di melanzane e menta

Costolette di agnello con crema di melanzane e menta

4.3 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    80 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 cucchiaino
  • di menta fresca lavate e asciugate
    4 - 5 foglie
  • costolette di agnello
    8
  • melanzane di media grandezza (300 g circa l'una)
    2
  • di acqua
    700 g
  • di salsa tahina
    30 g
  • spicchio di aglio a piacere
    ½ - 1
  • di succo di limone (opcjonalnie) spremuto fresco
    20 g
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di semi di sesamo bianchi
    2 - 3 cucchiaini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1012.6 kcal / 4236.7 kJ
Białko 41.8 g
Tłuszcz 86.1 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 30.7 g
Sód 1022.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...