Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
TM31 TM5 TM6

Costolette di agnello con crema di melanzane e menta

4.4 (26 ocen)

Składniki

  • 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 4 - 5 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
  • 8 costolette di agnello
  • 2 melanzane di media grandezza (300 g circa l'una)
  • 700 g di acqua
  • 30 g di salsa tahina
  • ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo bianchi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
4236.7 kJ / 1012.6 kcal
Białko
41.8 g
Węglowodany
19.2 g
Tłuszcz
86.1 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Błonnik
9.5 g
Sód
1022.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy