Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Weizenmehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 1 TL Salz
- 25 g Olivenöl
- 1 Prise Zucker
Belag
- 250 g Mozzarella, in Stücken
- 200 g Schafskäse (Feta oder frischer Mizithra), in Stücken
- 400 g geschälte Tomaten
- ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Zweigchen Basilikum, frisch, Blätter gewaschen und gut abgetropft
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 350 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut und ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2944 kJ / 598 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pasta Auflauf mit Spinat
1h 20min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15min
Pizza "Tricolore"
1h 45min
Lasagne verdi
1h 15min
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Vier-Käse-Pizza
1h 40min
Crostini mit Champignons und Fontina
35min
Spargelquiche
1h
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15min
Pizza mit Peperoni
1h 55min
Pizza vier Jahreszeiten
1h 30min
Focaccia mit Oliven
2h 20min