Pizza mit Spinat und Schafskäse

Pizza mit Spinat und Schafskäse

4.7 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Weizenmehl
    350 g
  • Wasser
    200 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl
    25 g
  • Zucker
    1 Prise
Belag
  • Mozzarella in Stücken
    250 g
  • Schafskäse (Feta oder frischer Mizithra) in Stücken
    200 g
  • geschälte Tomaten
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Basilikum, frisch Blätter gewaschen und gut abgetropft
    2 Zweigchen
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    10 g
  • Blattspinat, gefroren aufgetaut und ausgedrückt
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 598 kcal / 2944 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...