Millefeuille z karmelem i orzechami

3.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Krem waniliowy
  • wody
    40 g
  • żelatyny w proszku
    1 ½ łyżeczki
  • laskę wanilii
    1
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    85 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    400 g
Blaty z ciasta francuskiego
  • ciasta francuskiego (ok. 275 g)
    1 opakowanie
  • cukru pudru (patrz wskazówka)
    2 łyżki
Krem z orzechów pekan
  • orzechów pekan
    150 g
  • masła
    10 g
  • cukru
    70 g
  • soli
    1 szczyptę
  • wody
    15 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
Sos karmelowy
  • cukru
    250 g
    250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • wody (w tym 1000 g do Mycia Wstępnego)
    1030 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
    30 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka
  • orzechy pekan do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 759.6 kcal / 4794.1 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 85.5 g
Węglowodany 92.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 37.2 g
Sód 200.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...