Urządzenia i Akcesoria
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
20 porcji
Składniki
Warstwa z białej czekolady
-
180 - 200 g herbatników
-
150 g pszenicy, ekspandowanej, w miodzie typu Kangus®
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
-
400 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
350 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Warstwa z mlecznej czekolady
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki, plus dodatkowo 100 g
-
300 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g pszenicy, ekspandowanej, w miodzie typu Kangus®
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
167.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1749.9 kJ /
418.2 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min