Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno

Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno

4.5 319 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • herbatników
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    90 g
Pierwsza warstwa
  • mleka
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    2
  • skrobi kukurydzianej
    50 g
    50 g skrobi ziemniaczanej
  • cukru
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Druga warstwa
  • śmietany, 36% tłuszczu
    300 g
  • serka kremowego np. Philadelphia®, podzielonego na kawałki
    250 g
  • miodu płynnego
    100 g
  • żółtka
    2
  • żelatyny w proszku
    3 łyżeczki
  • woda ilość do namoczenia żelatyny
  • cynamonu, mielonego ilość do dekoracji
    2 łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek ilość do dekoracji
    8 - 10
  • laski cynamonu (opcjonalnie) do dekoracji
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 471.5 kcal / 1974.1 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 36.7 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...