Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno

Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno

4.5 321 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • 200 g herbatników
  • 90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Pierwsza warstwa
  • 300 g mleka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 jajka
  • 50 g skrobi kukurydzianej
    50 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Druga warstwa
  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 250 g serka kremowego np. Philadelphia®, podzielonego na kawałki
  • 100 g miodu płynnego
  • 2 żółtka
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • woda ilość do namoczenia żelatyny
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego ilość do dekoracji
  • 8 - 10 orzechów włoskich, łuskanych, połówek ilość do dekoracji
  • 1 - 2 laski cynamonu (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 471.5 kcal / 1974.1 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 36.7 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...