
Urządzenia i Akcesoria
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
herbatników200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki90 g
Pierwsza warstwa
-
mleka300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka2
-
skrobi kukurydzianej50 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Druga warstwa
-
śmietany, 36% tłuszczu300 g
-
serka kremowego np. Philadelphia®, podzielonego na kawałki250 g
-
miodu płynnego100 g
-
żółtka2
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
-
woda ilość do namoczenia żelatyny
-
cynamonu, mielonego ilość do dekoracji2 łyżeczki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek ilość do dekoracji8 - 10
-
laski cynamonu (opcjonalnie) do dekoracji1 - 2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
471.5 kcal /
1974.1 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
36.7 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska