
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
Masa ciasteczkowa
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
-
250
g ciastek owsianych
lub 250 g herbatników
Bita śmietana
- 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 1 łyżka cukru pudru
Masa toffee
- 450 g masy kajmakowej
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 banany, dojrzałe, pokrojone w 2 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2072.2 kJ / 495.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 133.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
3h 15min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Deser bananowy
15min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Czekoladowe doniczki z malinami
1h 25min
Truskawkowy deser warstwowy
2hod.
Biało-czerwony deser
7 Std.
Deser z płynną białą czekoladą
3hod.
Deserki amaretti
3h 50min