Roasted Chicken with Vegetables in Cider Sauce

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • lemon juice
    20 g
  • dried herbes de Provence
    3 Tbsp
  • olive oil plus extra for greasing and drizzling
    30 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • uncooked, whole chicken (approx. 1500-2000 g)
    1
  • water
    400 g
  • cider
    100 g
  • carrots sliced (2 cm)
    200 g
  • sweet potatoes peeled, sliced (2 cm)
    350 g
  • potatoes skin on, sliced (1 cm)
    600 g
  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • courgettes skin on, sliced (2 cm)
    300 g
  • red onions sliced
    300 g
  • red peppers cut in 1 cm strips
    300 g
  • ground black pepper
    1 - 2 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 769.3 kcal / 3218.5 kJ
Białko 47.4 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 1203.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...