Wersje kompatybilne
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck with Plums
- 1 star anise
- 2 Tbsp coriander seeds
- 200 g boiling water
-
½
tsp chicken stock paste, homemade
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 2 tsp coarse sea salt
- 4 Tbsp dark muscovado sugar
- 1500 - 2000 g whole duck, skin on
- 8 plums, halved, pitted
- 3 fresh bay leaves
- 80 g red wine vinegar
Cauliflower Potato Purée
- 400 g cauliflower, cut in florets
- 600 g floury potatoes, peeled, diced (1-2 cm)
- 250 g milk
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 - 1 ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3617 kJ / 864 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1j
Beef Bourguignon
1j 30 menit
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4 Std.
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Asparagus and Mango Salad
35 Min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14h 50min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 Min
Italian Crusted Lamb
5h
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1h 10 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2j 10 menit
Asian-style Beef Stew
2j 30 menit