Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 8 potatoes (approx. 750 g), halved or quartered if large (see tip)
- 1 tsp caraway seeds
- 3 garlic cloves
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley (approx. 10 g), cut in pieces
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 30 g crème fraîche
- 2 pinches fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dauphinoise Potatoes
50min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min
Courgettes with Corn
25min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Mushroom pie
1 Std. 30 Min
Creamy Mushrooms
35 Min
Seafood Korma
40 Min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min
Jersey Royal Potato Salad
40 Min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min