Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g spring onions, cut in pieces
- 900 g lamb shoulder, minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes, in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes, sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes, sliced (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35 min.
Curried Prawns with Rice
1h
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Chicken Pastilla
1h 25min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Couscous with Chicken and Lamb
1 godz. 10 min