Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g spring onions, cut in pieces
- 900 g lamb shoulder, minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes, in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes, sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes, sliced (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Chicken in Yoghurt
1j
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 godz. 40 min
Okra and meat stew (bamia)
1j
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Moroccan Beef Stew with Couscous
40min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1j
Spaghetti alla Puttanesca
35min