Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Scheiben

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Vollkornreis
    240 g
    240 g Risottoreis
  • Datteln, entsteint
    100 g
  • Apfel ungeschält, entkernt und geviertelt
    140 g
  • Backpulver glutenfrei
    1 ½ TL
  • Natron
    1 TL
  • Flohsamenschalen
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Walnusshälften
    80 g
  • Eier
    4
  • Wasser
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 172 kcal / 723 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 202 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...