Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
240 g RisottoreisVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Apfel ungeschält, entkernt und geviertelt140 g
-
Backpulver glutenfrei1 ½ TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen1 EL
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
202 mg
Białko
3 g
Kalorie
723 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buchweizen-Maisbrot
3 godz. 40 min
Glutenfreie Schoko-Cookies
1 godz. 35 min
Dattel-Nuss-Bällchen
20 min
Omelette-Muffins mit Frühlingszwiebeln
50 min
Quinoa-Brot
12 godz. 45 min
Vegane Austernpilzsuppe
40 min
Proteinriegel
2 godz.
Carrot Cake Muffins mit Walnuss-Crumble
40 min
One-Pot-Hirse
35 min
Haferflocken-Nuss-Brot
1 godz. 50 min
Saatenbrot
8 godz.
Glutenfreier Schokoladen-Nuss-Kuchen
1 godz. 10 min