Urządzenia i Akcesoria
Buchweizen-Maisbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
1700 g
Składniki
-
Polenta (Maisgrieß) und etwas mehr zum Ausstäuben300 g
-
Butter, zum EinfettenMargarine zum Einfetten
-
Kartoffelstärke100 g
-
Buchweizenmehl (siehe Tipp)130 g
-
Flohsamenschalen80 g
-
frische Hefe10 g
-
Naturjoghurt200 g
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen800 g
-
Datteln, entsteint70 g
-
Salz1 TL
-
Öl50 g
-
Agavendicksaft40 g
-
10 g rustikales BrotgewürzBrotgewürz10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
101.3 mg
Białko
2 g
Kalorie
353.4 kJ /
84.5 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Himbeer-Holunder-Suppe mit Grießklößchen
1 godz. 25 min
Karamellisierte Portwein-Zwiebeln
20 min
Haferflocken-Nuss-Brot
1 godz. 50 min
Orangen-Ingwer-Bärchen
1 godz. 40 min
Walnusskuchen im Glas
4 godz.
Drömmar
50 min
Schoko-Grießpudding
15 min
Butter, selbst gemacht
10 min
Königsberger Klopse mit Rote-Bete-Salat
1 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min