Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Wildreismischung
- 80 g Hirse
- 40 g Kichererbsen, getrocknet
- 20 g brauner Zucker
- 140 g Speisestärke
- 2 TL Johannisbrotkernmehl
- 1 TL Trockenhefe
- 1 geh. TL Meersalz
- 40 g gemischte Samen (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne)
- 400 g Wasser
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Apfelessig
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Flammkuchen mit Wurzelgemüse und Chili-Honigglasur
1 Std. 10 Min
Toastbrot
3 Std.
Glutenfreie Brötchen
1 Std.
Vegane Butter
2 Std.
Vollkornbrot
4 Std.
Reis-Mischbrot
1 godz. 45 min
Glutenfreie Apfelküchlein
1 Std.
Reis-Stärke-Brot
1 Std. 15 Min
Mais-Buchweizen-Brot
1 Std. 30 Min
Glutenfreies Faltenbrot
1 Std. 40 Min
Saatenbrot
2 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min