Urządzenia i Akcesoria
Reis-Hirse-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wildreismischung220 g
-
Hirse80 g
-
Kichererbsen, getrocknet40 g
-
brauner Zucker20 g
-
Speisestärke140 g
-
Johannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 TL
-
Meersalz1 geh. TL
-
gemischte Samen (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne)40 g
-
Wasser400 g
-
Olivenöl30 g
-
Apfelessig1 TL
-
Eier2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
506 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quinoa-Brot
12 Std. 45 Min
Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot
1 Std. 30 Min
Sesambrötchen (Low Carb)
45 Min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Saatenbrot
2 Std.
Vollkornbrot
4 Std.
Glutenfreie Brötchen
1 Std.
Reis-Mischbrot
1 Std. 45 Min
Mais-Buchweizen-Brot
1 Std. 30 Min
Amaranth-Knäckebrot
50 Min
Low Carb Nussbrötchen
1 Std. 30 Min
Brot ohne Mehl
1 Std. 45 Min