Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Dattel-Kuchen (Glutenfrei)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Scheiben
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
240 g weißer RundkornreisVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Äpfel geviertelt140 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen10 g
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
208.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
725 kJ /
173.3 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfreies Backen
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Backmischung für Brownies
10 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Schokoladentarte mit Granatapfel (Low Carb)
1 godz. 45 min
Kleine Schokoladenstollen
48 godz.
Marzipanstollen
4 godz.
Lemon-Curd-Striezel
4 godz.
Weihnachtskuchen Linzer Art
2 godz. 20 min
Grüner Krümel
2 godz.
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Omas Teestollen
1 godz. 40 min
Cheesecakes am Stiel
8 godz.
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2 godz.