Urządzenia i Akcesoria
Ciasto podwójnie czekoladowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
wody100 g
-
mąki pszennej typu 450-550250 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
kakao, niesłodzonego, naturalnego25 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego150 g
-
cukru50 - 100 g
-
jajka3
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
Krem czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
masła miękkiego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
cukru pudru200 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
720.2 kcal /
3013.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
74.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Sód
95.6 mg