Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki (ok. 1 szt.)
- 1 marakuja, tylko miąższ
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 55.5 kJ / 13.3 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3h 25 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Krem pistacjowy do tortów
6h 15 min
Frużelina malinowa
10 min
Krem michałkowy biały
6h 20 min
Krem malinowy
30min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min