Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne babeczki „zajączki”
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Waniliowe babeczki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
120 g maślanki
-
150 g cukru
-
220 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
16 pianek marshmallow białych
Dekoracja
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
8 - 10 łyżek wiórków kokosowych
-
100 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
167.2 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1614.3 kJ /
385.8 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Koreczki z mini naleśników
35 min
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Gofry klasyczne
35 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min