Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto zaparzane
- 125 g mleka
- 25 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
Ciasto właściwe
- 170 g mleka
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 425 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 g cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 żółtko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 858.2 kJ / 205.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 111.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Plecione bułki z makiem
14小时 30 分钟
Szybkie kajzerki
1h 50min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 Std. 45 Min
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Chleb na parze
2h 20min
Bento z pandami
1óra
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Szybka pizza neapolitańska
50min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1óra