Mleczne bułki do odrywania

Mleczne bułki do odrywania

4.7 182 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto zaparzane
  • mleka
    125 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    25 g
Ciasto właściwe
  • mleka
    170 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    425 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cukru
    70 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • żółtko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 205.1 kcal / 858.2 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 111.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...