
Urządzenia i Akcesoria
Mleczne bułki do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto zaparzane
-
mleka125 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-75025 g
Ciasto właściwe
-
mleka170 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia425 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
cukru70 g
-
soli½ łyżeczki
-
żółtko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
205.1 kcal /
858.2 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
34.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
111.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb tygrysi
4 godz.