Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 170 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
- 100 g dżemu, np. truskawkowego lub malinowego
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Brownie z pistacjami
1u. 45min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2 godz. 30 min