Urządzenia i Akcesoria
Torcik Królowej Wiktorii
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
masło do natłuszczenia
-
170 g cukru
-
3 jajka
-
170 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
-
100 g dżemu np. truskawkowego lub malinowego
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
-
1 łyżka cukru pudru do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.1 g
Kalorie
1683 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min