Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de sucre en poudre
- 75 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 110 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g de noisettes en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 500 g de fraises
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 20 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2084 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15 Std.
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Gâteau aux pommes
1u.
Merveilleux tout choco
2h 5 min
Muffin abricot-pistache
55min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 min
Mangue, kiwi et ananas en crumble
45 min
Forêts-Noires individuelles
1h 40min
Fondant aux deux chocolats
3h
Tarte couronne tapenade-tomate
45 min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Tarte aux framboises
1u. 20min