Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de sucre en poudre
- 75 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 110 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g de noisettes en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 500 g de fraises
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 20 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2084 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
1h
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel
3 Std. 50 Min
Cake orange-pavot
1h
Tartelette rustique aux pêches
2h 55min
Cake au citron
1h 50 min.
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30min
Tartelette fine aux pommes
3 Std.
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min.
Financiers à la framboise
25min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10 min.