Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 2 citrons
- 115 g de sucre
- 225 g beurre non salé réfrigérée, coupée en morceaux
- 340 g de farine tout usage
- ¼ c. à thé de sel
Glaçage
- 255 g de sucre à glacer
- 2 - 4 gouttes colorant alimentaire rose selon le goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 14346 kJ / 3428.8 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 322.5 g
- Tłuszcz
- 219.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 137.4 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 61.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz blanc au citron et à l'ail
35 min
Cupcakes à la vanille
20min
Soupe au potiron
50 Min
Beurre de culture
12 Std. 15 Min
Bâtonnets de graines croquantes avec bacon et fromage
35 min
Antonio Bachour: Crèpes à la crème de mascarpone et petits fruits (métrique)
45 Min
Petits pains mollets
2 godz. 15 min
Pains briochés à la cannelle
3h 45min
Barres aux noix
1h 40 min
Fondant au chocolat
40 Min
Mousse au chocolat et à la framboise
10 Min
Purée de pommes de terre classique
50 Min