Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour graisser le moule
- 300 g de farine et un peu plus pour fariner le moule
- 250 g de sucre
- 100 g d'huile végétale
- 100 g de jus d'orange
- 2 oranges, uniquement le zeste râpé
- 4 œufs
- 300 g de farine
- 2 c. à café de poudre à lever
- jus d'orange pour arroser (opcjonalnie)
- sucre glace pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726.3 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 122.5 mg
Alternatywne przepisy
Sauce à pizza
35min
Cake à l’orange imbibé
1 Std. 30 Min
Gâteau au café aux pommes et aux dattes sans gluten
Keine Bewertungen
Kouglof rapide
1h 15min
Canestrelli (Biscuits italiens aux jaunes d'oeufs)
Keine Bewertungen
Guimauves en pain d'épices
6h
Tarte aux pommes
1h
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1h
Cidre de pomme chaud au rhum et à l'érable
20min
Ragoût aux lentilles
1 Std. 30 Min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Gâteau moelleux au citron
1h