Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour graisser le moule
- 300 g de farine et un peu plus pour fariner le moule
- 250 g de sucre
- 100 g d'huile végétale
- 100 g de jus d'orange
- 2 oranges, uniquement le zeste râpé
- 4 œufs
- 300 g de farine
- 2 c. à café de poudre à lever
- jus d'orange pour arroser (opcjonalnie)
- sucre glace pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726.3 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 122.5 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake à l'orange
1h
Gâteau aux pommes
50min
Tartelettes au chèvre, poireau et fenouil (TM6)
45min
Gâteau aux pommes
1h
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Kouglof rapide
1h 15 min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 Min
Soupe de lentilles corail aux légumes
35 Min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Cake aux baies
1h 15 min