Wersje kompatybilne
Purée de pomme de terre et merguez
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 1600 g de pommes de terre farineuses, détaillées en dés
- 10 saucisses épicées, type merguez
- 500 g de lait
- 6 pincées de sel, selon vos goûts
- 40 g de beurre
- de la salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523.2 kJ / 605 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1685.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Poivrons farcis "Jack O'Lantern"
1 Std. 30 Min
Boulettes de viande et sauce aux champignons et au vin blanc
35min
Purée de pommes de terre classique
50min
Rôti de veau au pesto roquette-basilic et ses légumes du soleil
3 Std. 25 Min
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Galette tout chocolat
Brak ocen
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Génoise
1 godz. 50 min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis
1h