Urządzenia i Akcesoria
Burgery wołowe w razowej bułce
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
220 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej Lubella 3 ziarna, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
70 g jogurtu greckiego
-
20 g majonezu
-
½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka musztardy (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki papryki, mielonej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
ziarna sezamu ilość do posypania bułek
-
80 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
600 g mięsa wołowego, mielonego
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
4 liście sałaty karbowanej4 liście sałaty masłowej
-
4 plastry sera cheddar
-
1 pomidor pokrojony w 3 mm plastry
-
2 ogórki kiszone pokrojone w 3 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1100.3 mg
Białko
49.8 g
Kalorie
2832.4 kJ /
676.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
53.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 Std. 30 Min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 Std. 30 Min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 Min
Pizza z serowym brzegiem
2 Std. 20 Min
Burger wołowy
20 Min
Bułki maślane do burgerów
1 Std. 20 Min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 Std. 35 Min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 Std. 15 Min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min
Burger DELUXE
2 Std. 15 Min
Bułki do hamburgerów
3 Std.