Urządzenia i Akcesoria
Latte piernikowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Syrop piernikowy
-
250 g wody
-
150 g cukru trzcinowego
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
5 goździków
-
1 płaska łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 strączek kardamonu
-
2 ziarna ziela angielskiego
Kawa
-
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
-
200 g wody gorącej
-
600 g mleka 1,5% tłuszczu, schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.1 g
Kalorie
931 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE NAPOJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Mleczna pianka do kawy
5 min
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Chai Latte
30 min
Gorąca czekolada z cynamonem
15 min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Zimowe latte macchiato
15 min
Cappuccino czekoladowe
10 min