Légumes rôtis avec épeautre et vinaigrette au citron et feta (Ben)

Légumes rôtis avec épeautre et vinaigrette au citron et feta (Ben)

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portion

Składniki

  • 255 g chou de Bruxelles parés et coupés en deux
  • 450 g de courgettes tranchées en demi-lunes (½ in.)
  • 450 g de carottes blanches pelé
  • 45 g d'huile d'olive
  • 2 c. à thé de sel
  • 2 brins de romarin frais
  • 200 g épeautre
  • 680 g eau
  • 1 citron
  • 60 g de feta
  • 3 - 5 brins d'aneth frais
  • 45 gousse d'huile d'olive vierge extra
  • ¼ c. à thé de sel selon le goût
  • ¼ c. à thé de poivre noir moulu selon le goût
  • aneth frais pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 254.2 kcal / 1063.7 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 784.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...