Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de Gallo
- 250 g tomatoes, ripe (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and cut into quarters
- 1 jalapeño pepper, trimmed and cut into halves (optional)
- 80 g red onions
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp salt
Sour "cream"
- 100 g raw cashew nuts
- 100 g raw pine nuts
- 60 g lemon juice
- 150 g water, filtered
- 1 - 2 pinches salt, to taste
Guacamole
- 2 avocados, flesh only
- 1 - 2 tsp lime juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches black pepper, ground
Assembly
- 150 g grated vegan cheese
- 400 g refried beans, canned (see Tip)
- ½ iceberg lettuce, shredded
- cilantro, fresh, leaves only, for garnishing
- corn chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1502.8 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Gratin
1h 25min
Sautéing 7 oz Carrots
15min
Sautéing 7 oz Bell Pepper
20 min
Maple Pecan Blondies
1h 10min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Stuffed Gnocchi
1 Std. 20 Min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6h 15min
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30 min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1h 30min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min
Italian Salad Dressing
5min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 min