Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Bowl
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
cheddar cheese in pieces60 g
Rice
-
garlic cloves2
-
olive oil30 g
-
parboiled rice200 g
-
chicken stock425 g
-
salt¾ tsp
-
unsalted butter30 g
Vegetarian Chili
-
yellow onions in pieces140 g
-
garlic cloves3
-
extra virgin olive oil15 g
-
chopped tomatoes, canned395 g
-
tomato paste1 tbsp
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground turmeric1 pinch
-
sweet paprika1 pinch
-
dried oregano1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground cloves1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
canned kidney beans rinsed and drained395 g
-
cocoa powder (opcjonalnie)½ tsp
-
dried bay leaf1
Serving
-
romaine lettuce chopped115 g
-
plum tomato, type Roma diced200 g
-
red onion finely chopped100 g
-
avocado sliced1
-
sour cream170 g
-
fresh cilantro chopped, to serve2 tbsp
-
1 lime, cut into 6 wedgeslemon cut into 6 wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1064 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1705.1 kJ /
407.5 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Nourish Bowl (Diabetes)
55 min
Falafel Waffle
40 min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
White bean smash with kale, eggs and avocado (Diabetes)
25 min
Tomato and Feta Pasta
50 min
Bean ratatouille with halloumi
30 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6 Metric)
45 min
Tex-Mex Bowl
50 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min