Urządzenia i Akcesoria
Oliven-Ciabatta
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 24 godz.
30 Scheiben
Składniki
Oliven-Kräuter-Mischung
-
Oliven, grün, entsteint70 g
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Thymianblättchen, frisch1 TL
-
Rosmarin abgezupft1 Zweig
Poolish
-
Weizenmehl Type 550150 g
-
Wasser lauwarm150 g
-
frische Hefe zerbröselt10 g
-
Extra virgin Olivenöl5 g
Hauptteig und Fertigstellung
-
Wasser lauwarm175 g
-
Weizenmehl Type 550280 g
-
Weizen-Vollkornmehl100 g
-
Hefe5 - 10 g
-
Extra virgin Olivenöl20 g
-
Salz15 g
-
Wasser, heiß250 g
-
Zitronensaft3 Spritzer
-
Wasser50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
232 mg
Białko
2 g
Kalorie
323 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brotgenuss
13 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauce Hollandaise
15 Min
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Olivenöl-Eis
13 Std. 25 Min
Portugiesisches Weißbrot (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Mediterrane Baguettes
4 Std.
Ciabatta
8 Std. 30 Min
Apfel-Quitten-Pie
1 Std.
Kalbsragout im Brotlaib
6 Std. 30 Min
Kimchi-Omelette
35 Min
Walnuss-Feigen-Brötchen
2 Std. 50 Min
Beeren-Gelees
4 Std. 30 Min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
21 Std.