![Römische Pizza Bianco Römische Pizza Bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/763EF7EA-B818-451E-AC80-3789495B0F9F/Derivates/acacde79-5b11-4e41-acc0-2d07527e532a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 3 g frische Hefe
- 1400 g Wasser
- 100 g Vollkorn-Weizenmehl
- 150 g Weizenmehl Type 550
- 30 g Zitronensaft
Pizzateig
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Salz
- 15 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 646 mg
Alternatywne przepisy
Dattel-Nuss-Konfekt und Mango-Espuma mit exotischen Früchten
2h
Schoko-Erdnuss-Happen
11 Std.
Vanilleschnecken
7小时 30 分钟
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40 min
Quark
15ч. 30 мин.
Apfel-Schnecken
4h
Ciabatta
8h 30min
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
4h 30min
Pizzateig
49h 30min
Pizzabrote
50 min