Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe (erbsengroß)
- 100 g Weizenmehl Type 550
Hauptteig
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz (10-12 g)
- 50 g Haselnüsse
- 1 Bund frische Kräuter, gemischt (Petersilie, Schnittlauch, Basilikum, Bärlauch)
- 1 Frühlingszwiebel
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brot Venezia
17h 10min
Wurzelbrote, gefüllt
23 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Baguettes d' Épi
17h
Buttermilchbrot
18 Std.
Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse
48h
Bauernbrot
16sa 15 dk
Gewürzbrot
16h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Hayas Sauerteigbrot
20h
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h