Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Milch
- 20 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 5 g Zucker
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Öl
- 1 TL Salz
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 100 g Gouda, in Stücken
- 2 - 3 TL Kapern, eingelegt, z. B. Non-Pareilles
- 2 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25 min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce
1 godz. 15 min
Milchreis
55 min
Regenbogenzucker
6 Std. 20 Min
Gefüllter Hefekranz
2 Std. 15 Min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1 Std. 30 Min
Käse-Kräuter-Knäuel
3 Std.
Glutenfreie Apfelküchlein
1 Std.
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 godz.
Kräuterschiffchen aus Quark-Öl-Teig
1 Std. 30 Min
Mediterrane Baguettes
4 Std.