Pochierte Birnen mit Vanillesauce und Streuseln

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Streusel
  • Mandeln, gemahlen
    20 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Zucker
    40 g
  • Mehl
    40 g
    40 g Kokosmehl
Lorbeer-Vanillesauce
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    4
  • Zucker
    50 g
  • Lorbeerblätter, frisch
    5
Pochierte Birnen
  • Wasser
    250 g
  • trockener Weißwein
    500 g
  • Mandellikör
    20 g
  • Zucker
    30 g
  • Sternanis
    1
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Birnen fest, geschält (Sorte Conference) (ca. 6 Stück)
    1000 - 1200 g
  • brauner Zucker
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 45.4 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 2045.3 kJ / 488.8 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 79.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...