Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1500 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 250 g di pasta secca tipo linguine, spezzate a metà
- 20 g di burro
- 3 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di salame napoletano a cubetti
- 80 g di provola a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 905.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 Min
Patate schiacciate al forno
1h
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Rustici alla carbonara
1 Std. 30 Min
Paccheri zucca e provola
45min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50min
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min
Torta di riso cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Cotolette di spinaci
1h
Cioccolata al latte e cookies
15 Min
Polpettone ripieno con uova sode
1 godz. 20 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min