Vellutata porri, patate, prosciutto e crema al limone

Vellutata porri, patate, prosciutto e crema al limone

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti
    180 g
  • di porro a rondelle
    500 g
  • di patate a pezzi
    400 g
  • di acqua
    800 g
  • di timo fresco con le foglie rimosse
    4 rametti
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato + q.b.
    1 pizzico
  • di pinoli sgusciati
    50 g
  • di panna fresca liquida
    60 g
  • scorza di limone q.b.
  • di prosciutto crudo di Parma
    8 fette
    8 fette di prosciutto Serrano
  • basilico fresco q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 300 kcal / 1256 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...