Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 50 g de semoule de blé dur fine
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 c. à café de sucre en poudre, et un peu pour saupoudrer
- 200 g d'eau
- 1 pincée de sel
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 785 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1ωρ. 10 λεπτ.
Msemen
40 Min
Harcha (galettes de semoule)
1ωρ. 10 λεπτ.
M'semen (crêpes feuilletées)
2 Std.
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Pains batbout marocains
1ωρ.
Chorba tunisienne
45min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 λεπτ.
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 λεπτ.
Mahjouba (crêpes farcies)
2h 50min
Baklava doré
25 godz. 25 min
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1h 15min