Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 50 g de semoule de blé dur fine
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 c. à café de sucre en poudre, et un peu pour saupoudrer
- 200 g d'eau
- 1 pincée de sel
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 785 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10 min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50 min
Pains batbout marocains
1h
Pain express au sésame
1h 15min
Pâte à pizza
1h
Msemen
40 min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Cachir de poulet aux olives
7h
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Mahjouba (crêpes farcies)
2 godz. 50 min
Harcha (galettes de semoule)
1h 10min