Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 300 g de semoule de blé dur fine
- ½ sachet de levure chimique
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 400 g d'eau
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 100 g de beurre
- miel, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1973 kJ / 472 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Chorba tunisienne
45 min
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Jus de fraises
10min
Crêpes aux mille trous
1h 10min
Jus de pommes
20 min
Pains batbout marocains
1h
Taktouka (salade de tomates et poivrons confits)
35min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Msemen
40 min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min