Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 300 g de semoule de blé dur fine
- ½ sachet de levure chimique
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 400 g d'eau
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 100 g de beurre
- miel, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1973 kJ / 472 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Msemen
40 dk
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1sa
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1 Std. 5 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Chorba tunisienne
45 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Ghoribas marocains
35 dk
Harira
7 Std.